Undervisningsmateriell fra Sex og Politikk
Sex og Politikk har utviklet og tilbudt materiell til undervisning om seksualitet i grunnskolen og videregående opplæring siden 2010.
I første uke av skoleåret 2022/2023 lanserer vi en helt ny, interaktiv Undervisningsportal! Materiellet er slik du kjenner det: helhetlig, positivt og tilpasset LK2020. Vi har materiell på samisk, nynorsk og bokmål.
Vi tilbyr følgende undervisningsmateriell:
Bærekraftsmateriellet om FNs bærekraftsmål – for ungdomsskolen
Uke 16: Seksuell helse og livsmestring – for videregående opplæring
Les mer om undervisningsmateriellet vårt,
Nyheter fra Sex og Politikk
Uke 16 utvides til skolestart 2022!
I år var vår aller første kampanjeuke for Uke 16: Seksuell helse og livsmestring. Tilbakemeldingene har vært mange og gode, derfor utvider vi Uke 16-materiellet med tekster og oppgaver som er rettet spesifikt mot det tverrfaglige temaet demokrati og medborgerskap i videregående opplæring. Materiellet inneholder 5 ulike filmer med tilhørende tekster og oppgaver. Samtlige kan benyttes i tverrfaglig arbeid på alle tre trinn.
Som alt annet undervisningsmateriell fra Sex og Politikk er det gratis og helt uforpliktende å registrere seg for tilgang.
Registrer deg for Uke 16: Seksuell helse og medborgerskap ved skolestart 2022!
Har du spørsmål om Uke 16? Kontakt oss på uke16@uke16.no
TILPASNING TIL LK2020
De nye læreplanene inkluderer blant annet det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring, som inkluderer kompetansemål knyttet til seksualitet og grensesetting, samt kropp og kjønn. Dette blir vektlagt i den nye lærerveiledningen / lærarrettleiinga / oahpaheaddjibagadus vi lagde i tråd med fagfornyelsen som trådte i kraft skoleåret 2020-21.
Lærerveiledningen / lærarrettleiinga / oahpaheaddjibagadus skal hjelpe undervisere med å planlegge og gjennomføre god og helhetlig seksualitetsundervisning. I den vektlegges behovet for å skape trygge rom for læring og refleksjon, gjennom dialogbasert, normkritisk og alderstilpasset undervisning med fokus på helse og trivsel og forebygging av mobbing.
Sammen med lærerveiledningen vår fungerer introduksjonsøvelsene / introduksjonsøvingar / oahpásnuvvanhárjehusat som et rammeverk for å sikre at undervisere er klare for å skape et trygt rom for alle under seksualitetsundervisningen. Vi anbefaler på det sterkeste at disse øvelsene gjennomføres før seksualitetsundervisningen starter.
For å produsere et best mulig seksualitetsundervisningsopple
Ønsker du å bidra? Send oss en epost!